Tervetuloa

From Uncyclomedia, the UnMeta-wiki
Jump to: navigation, search


TERVETULOA


Uncyclomediaan, vakavaluonteiseen UnMeta-wikiin, jonka tehtävänä on avustaa Uncyclomedia Foundationin projekteja. Tällä hetkellä näihin projekteihin kuuluu noin puolet koko Uncyclopedia-perheestä, sisältövapaiden ensyklopedioiden sienirihmastosta. Tämä eukaryoottinen klöntti roikkuu kokonaisuudessaan Baabelista, jossa projekteja voi tarkastella lähemmin. Sivustoa ollaan paraikaa rukkaamassa uuteen uskoon, ja sen on tarkoitus toimia tulevaisuudessa puuttuvana renkaana kaikkien Uncyclopedia-projektien välillä. Tällä hetkellä se toimii jo eri *****pedioiden lähetystöjen päämajana. Kalabaliikkia Uncyclomedia Foundationista voi herätellä keskustelusivuilla, sähköpostitse tai IRC-kanavilla.

MITÄ SE TEKEE?

Sairas lapsi jo syntyessään
"Kuvittele maailma, jossa kenellä tahansa on vapaa pääsy kaiken ihmistyperyyden ja aivopierujen summaan. Kuvittele maailma, jossa tätä kuonaa suorastaan tyrkytetään heille. Sellaista maailmaa me olemme täällä rakentamassa." --Uncyclomedia Foundation
 • Uncyclomedia Foundationilla on tällä hetkellä viisi tehtävää:
 1. Uncyclomedia-projektien perustaminen ja niiden pohjalta filosofointi.
 2. Toimiminen foorumina turhanpäiväiselle pulinalle ja kiistelylle mitättömyyksistä.
 3. Toimiminen paikkana, jossa kävijän pää sotketaan projektien paljoudella.
 4. Toimiminen paikkana, jossa juntteja opastetaan MediaWiki-osaamisessa ja jossa puolivalmiit sivut odottavat valmistumistaan.
 5. Toimiminen kanavana kansainväliselle herjanvaihdolle, toisten aliarvioinnille ja ylimielistelylle.
 • Edellä mainittujen lisäksi Uncyclomedia Foundationilla on viisi vaihtoehtoista tehtävää:
 1. Torikokouksena toimiminen.
 2. Uncyclopedioiden parhaimmiston varastona toimiminen.
 3. Satunnaisten nimiavaruuksien syntypaikkana toimiminen.
 4. WikiMetan parodiana toimiminen.
 5. SPOVittaminen.


MITEN SE SYNTYI?

"Syntymä on kuoleman alku", sanoi Thomas Fuller. Symboloigo tämä kuva siis elämää vai kuolemaa? Siinäpä vasta kysymys. Samaisella otoksella on muuten keskeinen asema vielä tänäkin päivänä suomenkielisessä Wikipediassa, jossa se aiheutti yhden Wikipedian historian kaaoottisimmista keskusteluryöpytyksistä.
Uncyclomedia sai alkunsa "UnMeta-Uncyclopediana" vuoden 2006 maaliskuussa. Tuolloin sen tarkoituksena oli tehdä englanninkielisen Uncyclopedian pyörittämisestä vaikeampaa siirtämällä noin neljännes kaikista ylläpitäjätehtävistä aivan muualle. Toinen tarkoitus oli toimia varastona kaikelle sille törylle, jota käyttäjät olivat vuosien saatossa kasanneet omasta itsestään, egostaan, uncyclopedioista ja järjettömistä poliittisista näkemyksistään. Näin siis kaikki heikompilaatuinen (=helvetin tylsä ja turha) sisältö kipattiin UnMetaan. Tähän voi suhtautua kahdella tapaa:
 • Joko Uncyclopedian käyttäjät käytäntöineen ovat aivan liian tärkeitä tullakseen mainituiksi omassa Uncyclopediassaan...
 • ...tai Uncyclopedian käyttäjät ovat niin turhamaisia, että heidän oli välttämättä luotava oma, itsestään kertova wiki, jossa he voisivat kuihtua ja kuolla ylhäisessä yksinäisyydessään.


Kun Uncyclomedia-projektien ja käännettyjen artikkelien määrä alkoi kasvaa, kasvoi samalla myös UnMetan virtuaalipippeli. UnMetan syntyhistoriasta johtuen monilla varhaisempaa perua olevilla sivuilla käsitellään asioita tavalla, joka antaa ymmärtää niiden koskevan vain engl.kiel. Uncyclopediaa. Tästä huolimatta useat sivuilla mainituista seikoista pätevät kaikkiin Uncyclomedian projekteihin. Samaan tapaan ilmauksen "uncyclopedisti" voidaan usein tulkita merkitsevän yleisluontoisemmin "runkkaria".


ENTÄS SITTEN?

Hikipedian Edustusto toivottaa sinut tervetulleeksi.
Suomenkielisellä Uncyclopedialla aka Hikipedialla on oma Lähetystönsä Uncyclomediassa.

Tämä Lähetystö on saapunut erikielisten veljiensä ja sisariensa tueksi rakentamaan kaikkien uncyclopedioiden yhteisuncyclopediaa, Intercyclopediaa.

Cyclopedioiden kokoontumisajojen tarkoituksena on kerätä kaikista Uncyclomedian alaisista projekteista kaikkein turhamaisimmat ihmiset yhteen makustelemaan hapankurkkuja ja hörppimään simaa.

Jos sinulla on jotain asiaa Suomen Edustustolle, voit vierailla Lähetystön tiloissa ja ilmoittaa asiasi sille viitoitetulla paikalla.

Miksi Lähetystössä kannattaa vierailla?

 • Lahjukset ovat verovähennyskelpoisia.
 • Keksi kaikille kävijöille.
 • Lähetystömme ekspressionistista jugendia edustavat mallinerakenteet ovat kansainvälisestikin sangen tunnettuja.
 • Opastettuja kierroksia on tarjolla ryhmille sopimuksen mukaan.
 • Jos olet joutunut keskelle kansainvälistä selkkausta, voimme ehkä auttaa. Tai ehkä emme. Eihän sitä koskaan tiedä. Usein se on tuurista kiinni. Suomi on kuitenkin aika pieni maa.